Thomas Müller vond het potje tegen San Marino (0-8) maar niets
NOS VoetbalAangepast

San Marino hekelt Thomas Müller: type sandalen met witte sokken

Thomas Müller heeft zich de woede op de hals gehaald van de sportofficials in San Marino. Nadat Duitsland vrijdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de dwergstaat met speels gemak met 8-0 had gewonnen, schamperde Müller dat "dit niets met profvoetbal te maken heeft".

Met die woorden heeft de vedette van het Duitse elftal de sportliefhebbers in San Marino blijkbaar danig gekwetst. De woordvoerder van het Olympisch Comité van San Marino, Alan Gasperoni, leest op zijn Facebookpagina Müller namelijk stevig de les. Hij somt tien redenen op waarom San Marino-Duitsland wel degelijk een zinvolle wedstrijd was.

Zijn belangrijkste argument: "Het voetbal is van iedereen. Velen houden van voetbal en daar horen wij ook bij, of jou dat nu bevalt of niet."

Een farce

De twist tussen Gasperoni en Müller past in een discussie die al langer woedt in de voetbalwereld. Hebben wedstrijden tussen grootmachten en zogeheten voetbaldwergen nog wel zin? Zou het niet verstandiger zijn de 'kleintjes' een aparte voorronde te laten spelen, alvorens ze tegen de 'reuzen' mogen aantreden?

San Marino tegen Duitsland was zo'n confrontatie die door sceptici als een farce bestempeld zou kunnen worden. De Duitsers hoefden niet eens voluit te gaan om acht doelpunten te maken.

Geen goal

Müller scoorde trouwens niet die vrijdagavond en dat wrijft Gasperoni de spits van 'die Mannschaft' fijntjes onder de neus. "Natuurlijk was het een zinnig duel. Al was het alleen maar omdat is aangetoond dat jij tegen dit soort miezerige teams niet kunt scoren", schrijft hij.

WK-kwalificatie: San Marino - Duitsland

Verderop op zijn Facebookpagina slaat Gasperoni een serieuzere toon aan. Hij vertelt dat de voetbalbond van San Marino onlangs een sportcomplex heeft laten aanleggen voor de jeugd in Acquaviva. Dankzij de inkomsten uit de interland met Duitsland kan de bond dergelijke projecten betalen. "Voor jou is dat misschien slechts zes maanden salaris, voor ons is dat het resultaat van negentig minuten voetbal tegen Duitsland."

Sandalen

Het is makkelijk schampere opmerkingen te maken over San Marino, stelt Gasperoni, maar voor zijn land is een treffen met Duitsland een geschenk uit de hemel. "Voor een land dat net zo groot is als een deel van het stadion in München is dit een ideale gelegenheid om eens op andere, positieve wijze de media te halen. En een voetbalwedstrijd is altijd een goede reden."

Om misverstanden te voorkomen schrijft Gasperoni tot slot nog maar eens dat Müller wat hem betreft vooral opvalt door een slechte smaak. "Voor mij is het duidelijk dat jij het type bent, dat onder het mooiste tenue nog sandalen met witte sokken zou dragen."

Wie van de drie heeft de slechtste smaak?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl