NOS NieuwsAangepast

Weer rake klappen in Oekraïens parlement

Een commissievergadering in het Oekraïense parlement is uit de hand gelopen toen een oppositieleider het niet pikte dat een collega hem betichtte van verraad. De pro-Russische oppositieleider Boiko gaf de leider van de Radicale Partij, Liashko, een paar flinke vuistslagen.

De laatste vroeg zich tijdens een debat af waarom Boiko nog steeds vrij naar Moskou kan reizen "terwijl hij eigenlijk thuishoort in de gevangenis".

Volgens de Radicale Partij pleegt de oppositieleider met zijn reisjes naar Rusland landverraad. Boiko werd in een adem ook nog beschuldigd van diefstal, maar details gaf Liashko niet.

Het is niet voor het eerst dat Oekraïense parlementsleden met elkaar op de vuist gaan. Bijna een jaar geleden was bijvoorbeeld toenmalig premier Jatsenjoek het middelpunt van een handgemeen.

Een parlementslid dat een motie van wantrouwen tegen Jatsenjoek had ingediend, wilde de premier hardhandig van het spreekgestoelte halen. Partijgenoten schoten hem te hulp en daarbij werden flink wat klappen uitgedeeld.

Na de confrontatie van vanochtend is de commissievergadering in het Oekraïense parlement gewoon verder gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl