Mike Evans (Tampa Bay Buccaneer) tijdens een NFL-duel tegen Arizona Cardinals
NOS SportAangepast

NFL-speler blijft zitten tijdens volkslied uit protest tegen Trump

American football-speler Mike Evans van Tampa Bay Buccaneers is voor het NFL-duel met Chicago Bears blijven zitten tijdens het Amerikaanse volkslied. De 23-jarige wide receiver deed dat uit protest tegen de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president.

In de NFL is dit seizoen al veel geprotesteerd tijdens het spelen van The Star-Spangled Banner voor de wedstrijd. In navolging van Colin Kaepernick van San Francisco 49ers knielden tientallen spelers tijdens het volkslied uit protest tegen raciale ongelijkheid en politiegeweld in de de VS.

Evans is de eerste die op deze wijze protesteert tegen de verkiezing van Trump. "Ik ga niet opstaan voor iets waarin ik niet geloof", verklaarde hij na afloop. "Toen Trump zich kandidaat stelde, dacht ik dat het een grap was. Maar de grap gaat maar door. Ik houd me niet veel met politiek bezig, maar ik heb gezond verstand. En ik weet wanneer iets niet klopt."

Tijdens zijn protest klonk er enig boegeroep uit het publiek, maar Evans zegt zich daar niets van aan te trekken. Hij kondigde aan te blijven protesteren zolang Trump president is. "Als Ashton Kutcher (presentator van een Amerikaanse variant op Bananasplit, red.) ineens tevoorschijn komt en zegt dat we've been Punk'd, dan ga ik weer staan. Maar tot die tijd niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl