Na twee WB-weekenden staat Schulting al op vijf medailles

Aangepast

De shorttrackvrouwen hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City zilver veroverd op de aflossing. Voor de 19-jarige Suzanne Schulting, die met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Rianne de Vries de finale reed, was het al haar vijfde medaille van het nog prille wereldbekerseizoen.

Suzanne Schulting Getty Images

Het Nederlandse kwartet had lang de leiding in handen maar raakte die op zeven ronden van het einde kwijt aan het sterke Zuid-Korea. Een ronde later passeerde ook China. In de slotfase reed een Chinese die al klaar was in de wedstrijdbaan een van de Canadesen onderuit en dat kwam China op diskwalificatie te staan, waardoor Nederland, net als in Calgary, achter het oppermachtige Zuid-Korea zilver won.

Eerder op de dag was Schulting er niet in geslaagd een medaille in de wacht te slepen op de 1.500 meter. De Groningse, zaterdag goed voor zilver op de 1.000 meter, liep in de halve finales tegen een diskwalificatie op. Ze won haar halve finale overtuigend, maar kreeg na afloop van de jury te horen dat een inhaalactie als te onbesuisd was beoordeeld. Ook de B- finale kon ze daardoor vergeten.

Vorige week in Calgary was Schulting goed voor brons op de 1.000 meter en de 1.500 meter en zilver op de aflossing.

Troostprijs Van Kerkhof

Yara van Kerkhof eindigde als tweede in de B-finale van de 500 meter. De nummer drie van vorige week had in de kwartfinales het Nederlands record op 42,648 gebracht. Zaterdag had ze ook al een record gereden op de 1.500 meter.

STER Reclame