Max Verstappen
NOS SportAangepast

Lammers: masterclass van Max aan andere rijders

Eigenlijk kwam hij superlatieven tekort. Jan Lammers had met stijgende verbazing zitten kijken naar de verrichtingen van Max Verstappen tijdens de knotsgekke Grand Prix van Brazilië.

Dat de Nederlander na een turbulente race toch nog als derde het podium wist te bereiken, was in de ogen van de voormalig Formule 1-coureur een klein wonder. "Na zijn laatste bandenwissel dacht ik: wat zonde. Die wordt zesde of zevende. Ongekend dit."

'Reïncarnatie van Senna'

Verstappen werd, na zijn magistrale inhaalrace door de regen waarbij hij vrijwel het hele deelnemersveld passeerde, door commentatoren de nieuwe Senna genoemd. "Iedere coureur heeft zijn eigen status, het is lastig vergelijkingen te maken. Het was adembenemend wat Max liet zien. Iemand in Brazilië zei dat hij de reïncarnatie van Senna is. Dat vind ik wel een mooi compliment. Voor mij heeft hij een masterclass aan alle coureurs gegeven."

De manier waarop Verstappen met de moeilijke omstandigheden omging, maakte bij alle renstallen indruk. Dat was duidelijk te horen aan de adviezen via de boordradio.

"Het was opvallend hoe die gesprekken gingen", zegt Lammers. "De teams gaven aan hun coureurs door hoe Verstappen het circuit gebruikte om in te halen. Bijvoorbeeld in bocht drie, waar hij de buitenkant volgde. De anderen moesten dat ook maar eens proberen, kregen ze te horen. Max zette de toon voor iedereen."

Bewondering bij Rosberg

Er was Lammers nog meer opgevallen. "De non-verbale communicatie na afloop, toen de podiumklanten zich in de ruimte voor de huldiging meldden. De bewondering stond bij Nico Rosberg in de ogen toen hij Max zag. Je zag hem denken: wat moet ik met die gozer. Zij zijn ook raceliefhebbers."

Winnaar Lewis Hamilton klapt voor Max Verstappen bij de huldiging van de GP van Brazilië.

Over twee weken kan Rosberg in Abu Dhabi de wereldtitel grijpen. De Duitser begint met twaalf punten voorsprong op collega Lewis Hamilton aan de slotrace. "Hij moet het kunnen winnen. Hij verdient het ook, zeker gezien zijn sportiviteit", zegt Lammers.

Nu al kijkt hij verwachtingsvol uit naar de ontknoping van het seizoen. Lammers: "Normaal is het in Abu Dhabi Hamilton-Rosberg. Of Max moet weer tot iets speciaals in staat zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl