Het chalet werd na de moord in brand gestoken Omroep Gelderland
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Verdachte van bijlmoord in chalet Ermelo voor de rechter

De hoofdverdachte in de Ermelose chaletmoord, de 30-jarige Janet S., verschijnt vandaag voor de rechter. Zij wordt verdacht van moord op zakenman Ton Kuijf.

Kuijf werd 2,5 jaar geleden gevonden in een uitgebrand vakantiehuisje in Ermelo. Volgens justitie heeft S. hem om het leven gebracht met een hakbijl. Zij ontkent in alle toonaarden.

Afpersing

De 58-jarige Kuijf zou naar het chalet gelokt zijn voor een seksdate. Van eerdere afspraakjes zouden opnames zijn gemaakt, waarmee hij werd afgeperst.

Volgens het OM werkte Janet S. samen met drie anderen, Joyce N., Youri B. en Danny N. Zij staan later deze maand terecht voor het in brand steken van het chalet en het uitwissen van de sporen. Zij mogen hun proces in vrijheid afwachten.

Ontsnappingspogingen

Afgelopen augustus meldde De Telegraaf dat Janet S. was overgeplaatst naar de zwaarbewaakte gevangenis in Vught, nadat ze verschillende keren had geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis in Ter Peel. 

Ze werd eerder veroordeeld voor een ernstig geweldsincident. In 2006 kreeg ze een gevangenisstraf van vier jaar voor het doodsteken van een Algerijnse man.

STER reclame