In Nieuw-Zeeland is een dam doorgebroken die in de Clarence-rivier was ontstaan door puin van de zware aardbeving van gisteren. Volgens de regionale overheid komt er een muur van water stroomafwaarts. Bewoners rond de rivier zijn gewaarschuwd om zo snel mogelijk hoger gelegen grond op te zoeken.

Volgens de regionale overheid van het district Marlborough liggen acht tot tien huizen langs de oever van de Clarence River. Zestien rafters die op de rivier zaten, hebben de oever veilig weten te bereiken.

'Help! Haal me hier uit.'

Het district hield er al rekening mee dat de ontstane dam kon doorbreken. Reddingswerkers waren al onderweg naar het gebied.

Bij de aardbeving van gisteren zijn zeker twee doden gevallen. 

Koeien in Kaikoura

De aardbeving liep maar net goed af voor drie koeien in een wei bij de plaats Kaikoura, aan de oostkust van het Zuidereiland. Door de aardbeving ontstond een aardverschuiving en werden hele delen van de weidegrond weggeslagen.

Precies het stukje grond waar op dat moment drie koeien stonden bleef echter gespaard. Op beelden is te zien hoe de koeien nu hulpeloos op het stuk gras staan. Het is nog niet bekend of en hoe de dieren gered worden.

STER reclame