Verstappen: gelukkig hield ik mijn auto uit de vangrail

Aangepast
Max Verstappen laat de champagne smaken na zijn derde plaats in Brazilië ANP

De emoties gierden na afloop door zijn keel. Max Verstappen had net een sensationele inhaalrace bekroond met de derde plaats in de Grand Prix van Brazilië. "Dit had ik niet verwacht, wat een geweldig resultaat", glunderde de jonge Nederlander, die na een mislukte bandenstrategie kansloos leek voor het podium.

De voorlaatste race van het seizoen werd door de regenval een turbulente, waarin rode vlaggen en safety cars de hoofdrol speelden. Verstappen sloeg zich er aanvankelijk goed doorheen. "Het waren hele moeilijke omstandigheden. Ik kon niet zien waar ik reed. Na de tweede herstart kon ik Nico Rosberg inhalen en lag ik in een goede positie."

BBCF1
@bbcf1
Verbazingwekkend @Max33Verstappen Racing beyond his years at the #BrazilGP 🇧🇷 #bbcf1
2 jaar geleden

Die tweede plaats leek Verstappen te verspelen in de 38ste ronde. Hij verloor de controle over zijn bolide en draaide richting de vangrail. Zijn stuurervaring uit het karten bracht redding.

Verstappen slaagde erin zijn auto op de baan te houden. "Gelukkig verdwenen we niet in de vangrail." Red Bull besloot vervolgens de gok te nemen door zowel bij Ricciardo als Verstappen de snellere intermediate-banden onder de bolide te zetten. "Daarna ging het echter harder regenen, dus dat hielp niet echt", constateerde de Nederlander.

Red Bull Racing
@redbullracing
Well that happened... 😳🇧🇷👏 @Max33Verstappen #givesyouwings #BrazilGP
2 jaar geleden

Uiteindelijk ging Verstappen nog een keer naar binnen om de regenbanden er weer op te laten leggen. Als zestiende keerde hij terug op de baan. Zijn missie leek kansloos op het kletsnatte circuit, terwijl hij vooraf juist op regen had gehoopt. De coureur liet zich niet ontmoedigen en begon aan een indrukwekkende opmars.

Mooie inhaalmanoeuvres

"Ik heb een paar mooie inhaalacties laten zien", stelde hij vast. Bij Red Bull stonden ze op de banken. Verstappen voerde een prachtige show op. Binnen enkele ronden had hij weer uitzicht op het podium. De laatste tegenstander, Sergio Perez, boog kort voor het einde na een mooi gevecht. "Een ongelofelijke race. Ik had dit niet verwacht, wat een geweldig resultaat", keek Verstappen vol trots terug op de race. "Ik ben hier superblij mee."

Oud-coureur Martin Brundle was vol lof. "Jij hebt nieuwe lijnen ontdekt op het circuit", zei hij tegen de Nederlander bij de huldiging. Ook Niki Lauda, topadviseur van de Mercedes-renstal, sprak bewonderende woorden. De oud-coureur benaderde Verstappen dit seizoen uitermate kritisch, maar zei nu: "Dit was buitengewoon. Ik weet dat hij goed is. Dat heeft hij hier weer aan iedereen laten zien."

STER Reclame