NOS VoetbalAangepast

Robben schrikt van dit Oranje: geen hoog niveau

Na een jaar afwezigheid keerde Arjen Robben in Luxemburg terug in Oranje. Ondanks een goal en een 3-1 zege werd zijn rentree niet wat hij ervan verwacht had. Hij viel in de rust geblesseerd uit en het niveau viel hem flink tegen.

"We halen momenteel geen hoog niveau", liet Robben weten. "We doen soms dingen echt niet goed. In balbezit zelfs ondermaats. We hebben moeite om keuzes te maken."

"Je kan niet zeggen dat we vanavond goed hebben gespeeld", vervolgt de aanvaller van Bayern München. "Ik heb geen zin om negatief te doen, maar het is wel de realiteit. We willen naar het WK, maar dan zullen we een niveau hoger moeten gaan spelen."

Blessure valt mee

Robben bleef in de rust achter in de kleedkamer. Hij liep in de eerste helft een hamstringblessure op. "Nou, een blessure is iets te zwaar gezegd. Ik moest een sprint aantrekken en heel even verkrampte het."

Luxemburg-Nederland: Robben raakt weer geblesseerd

Voor Robben was het meteen duidelijk: niets forceren. "Waardeloos dat je eruit moet. Het verstand was de baas boven emotie, want je wil door. Dit veld is trouwens een schande. Je stond gewoon in de blubber en dat mag niet op dit niveau."

Sneijder was niet geblesseerd

Ook Wesley Sneijder bleef in de rust achter in de kleedkamer. "Dat had zeker niet met een blessure te maken. Daar ben ik blij om, dat ik fit ben. Maar ik was minder blij met de wissel, want je wil altijd spelen."

De middenvelder kon zich echter wel vinden in het besluit van bondscoach Danny Blind. "Ik moest vanaf links tussen de linies spelen, maar die waren er niet. En ja, goed, ik ben natuurlijk geen linksbuiten."

Sneijder: wissel was tactisch, ben niet geblesseerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl