Verstappen na magnifieke inhaalrace derde in Brazilië

Aangepast
Max Verstappen viert zijn derde plaats in de GP van Brazilië ANP

Max Verstappen is in de Grand Prix van Brazilië als derde gefinisht. Hij veroverde zijn zevende podiumplaats na een fenomenale inhaalrace in de slotronden, waarin hij van de zestiende naar de derde plaats klom. Lewis Hamilton won de race op het circuit van Interlagos. Zijn ploegmaat en leider in het WK-klassement, Nico Rosberg, werd tweede.

De strijd tussen de Mercedes-coureurs om de wereldtitel wordt over twee weken in Abu Dhabi beslist. Hamilton verkleinde met de winst vandaag zijn achterstand op de Duitser tot twaalf punten.

De start op het kletsnatte circuit werd uitgesteld na een crash van Romain Grosjean in de opwarmronde en vond plaats achter de safetycar. Die was na zeven ronden nog maar amper ingerukt, of Verstappen nam de derde plek al over van Kimi Räikkönen.

Een crash van Marcus Ericsson bracht de safetycar weer de baan op en Verstappen gokte door als eerste van de toppers de intermediates onder te laten leggen.

Verplicht nieuwe set regenbanden 

Grand Prix van Brazilië in de regen AFP

Na twintig ronden werd het natte circuit vrijgegeven, waarop Räikkönen met koude banden spinde. Het rood wapperde en alle wagens werden in de pitlane geparkeerd. Daar werd onder alle bolides verplicht een nieuwe set regenbanden gemonteerd.

Na opnieuw zeven ronden achter de safetycar was het alleen maar natter geworden en werden de coureurs opnieuw naar binnen geroepen. Verstappen pakte na een tweede herstart met een prachtige inhaalactie buitenom Rosberg de tweede plaats af.

Verstappen probeerde daarna ook nog bij Hamilton te komen, maar spinde op hoge snelheid. Hij zette zijn Red Bull razend knap weer recht en slaagde er ook nog in Rosberg achter zich te houden.

In ronde 44 stond de Limburger zijn positie vrijwillig af om opnieuw naar de intermediates te wisselen.

Verstappen presteert onmogelijke 

Max Verstappen in actie op het kletsnatte circuit van Interlagos ANP

Felipe Massa bracht vijf ronden verder met een harde crash voor de derde keer de safetycar op de baan. De Braziliaanse Williams-coureur droop geëmotioneerd af; hij had zich zijn laatste thuisrace anders voorgesteld.

Was de eerste bandenkeuze van Red Bull al ongelukkig, de tweede pakte helemaal verkeerd uit. Verstappen moest wederom naar binnen voor profielbanden en viel terug naar de zestiende plaats. 

De Limburger was daarna ontketend en eindigde na een onwaarschijnlijke inhaalrace alsnog als derde.

STER Reclame