Schulting dankzij zilver naar leiding in klassement

Aangepast
Suzanne Schulting ANP Pro Shots

Shorttrackster Suzanne Schulting is na twee races op de 1.000 meter de trotse aanvoerster in de wereldbekerstand. De 19-jarige Groningse nestelde zich voor de tweede week op rij op het podium.

Moest Schulting zich vorige week in Calgary nog tevreden stellen met brons, in Salt Lake City snelde ze naar het zilver, achter Zuid-Korea. In de spannende finale drong ze flink aan bij de Koreaanse Kim Jiyoo, maar die wilde van geen wijken weten. Jorien ter Mors plaatste zich voor de finale van de 1.500 meter, maar ze werd daarin gediskwalificeerd. Ter Mors had de Italiaanse Arianna Fontana gehinderd.

Met de aflossingsploeg haalde ze ook nog eens met gemak de finale. De Nederlandse vrouwen maakten veel indruk. Met 4.04,853 noteerden zij een Nederlands record. Het was de tweede tijd ter wereld. Zuid-Korea finishte in een wereldrecord (4.04,222).

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Weer podium voor Schulting op 1.000 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mannen naar finale

De Nederlandse aflossingsploeg heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City geplaatst voor de finale van zondag. Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Alwin Snellink eindigden in hun halve finale als eerste door Kazachstan Frankrijk en Hongarije voor te blijven. 

Individueel was er minder succes. Zowel op de 1.000 als de 1.500 meter wisten de Nederlandse heren zich niet voor de A-finale te plaatsen. Breeuwsma was met de negende lpaats op de kortste afstand nog het best op dreef. Vorige week pakte Knegt nog het goud op de 1.500 meter, maar die liet hij dit keer schieten. 

STER Reclame