Max Verstappen na de kwalificatie voor de grote prijs van Brazilië
NOS SportAangepast

Waarom belde Mercedes-teambaas Wolff met Verstappen?

Een telefoontje van de teambaas van Mercedes aan de familie van Max Verstappen heeft voor ophef gezorgd in de Formule 1-wereld, een dag voordat de voorlaatste grand prix van het seizoen wordt verreden.

De media buitelen over elkaar heen met vragen: waarom belde Toto Wolff met Jos Verstappen, de vader van Max? Was het echt om de negentienjarige Nederlander te waarschuwen? Is Mercedes bang dat Verstappen de strijd om de wereldtitel tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton (beiden Mercedes) zal beïnvloeden?

'Ontzettend opgeblazen'

Ondenkbaar is die theorie niet, aangezien Verstappen zondag in Brazilië op de tweede startrij aan de race begint - net achter de wagens van Mercedes. En hij vocht de laatste races nog weleens een robbertje uit met één van beide topcoureurs. Maar de teambaas van de Duitse renstal, Toto Wolff, wil er niets van weten. "Het wordt ontzettend opgeblazen. En ik weet niet door wie. Hoewel, ik heb zo mijn vermoedens", briest Wolff, die niet ontkent dát er een telefoongesprek heeft plaatsgevonden.

Topoverleg bij Mercedes tussen Niki Lauda (l) en Toto Wolff

De Oostenrijker belde wel degelijk met Verstappen senior, al geruime tijd een vriend van de familie Wolff. "Maar het was een prettig gesprek. Ik heb er geen spijt van."

De Mercedes-chef was vervolgens lyrisch over de jeugdige Nederlander. "Hij is een geweldige coureur. Ik ben een fan. Hij is spontaan, intelligent. Precies wat de Formule 1 nodig heeft. Het laatste wat ik wil is hem iets aan zijn rijstijl laten veranderen. Ik heb ook niet gezegd dat hij dat moet gaan doen."

Waar ging het wel over?

Waar ging het gesprek dan wel over? Wolff vond, zo deelde hij mee aan de media, dat er een "negatieve tendens was bij sommige media" over de laatste optredens van Verstappen en dat het beter zou zijn als die de kop in werd gedrukt. Hij gaf het advies aan Verstappen senior om bij elke race aanwezig te zijn.

De tiener reageerde desgevraagd op de manier zoals de autosportwereld dat inmiddels van hem gewend is. Nuchter. "We moeten gewoon racen. Iedereen. Zij ook, anders ben je toch niet de terechte wereldkampioen?"

Verstappen junior maakte ook het volgende nog even duidelijk, wat de aard van het telefoongesprek dan ook was: "Ik rijd voor Red Bull, niet voor Mercedes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl