Unicode
NOS NieuwsAangepast

Vanaf volgend jaar ook hoofddoek- en genderneutrale emoji's

Het wordt in 2017 mogelijk om een emoji met een hoofddoek te gebruiken. De organisatie achter de emoji's, Unicode Consortium, heeft dat bekendgemaakt.

De Duitse tiener Rayouf Alhumedhi diende daarvoor dit jaar een voorstel in bij het emojibedrijf. De van oorsprong Saoedische Rayouf wilde een appgroep aanmaken met vriendinnen. In de groepsnaam moest elk meisje een duidelijk emoticon hebben. Rayouf miste er eentje met een hoofddoek.

Nog diezelfde dag besloot ze een bericht te sturen aan Apple. Maar daar was ze niet aan het juiste adres. Pas maanden later kwam ze erachter dat ze bij Unicode Consortium moest zijn. Met hulp van anderen diende ze een voorstel in.

"In het tijdperk van digitalisering speelt beeld een cruciale rol in onze communicatie. Met zulke grote verschillen in de wereld, moeten wij ook vertegenwoordigd worden", schreef Alhumedhi in haar voorstel.

Nog meer emoji's

In totaal komen er 56 nieuwe emoji's bij. Daar zit bijvoorbeeld ook een vrouw bij die borstvoeding geeft en een emoji die overgeeft. Ook genderneutrale emoji's zijn toegevoegd (.pdf), net als een Tyrannosaurus Rex, een vampier en een paar sokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl