Opnieuw demonstraties tegen Trump

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In heel Amerika klinkt 'Not my president!'

Voor de derde avond op rij is er in de VS geprotesteerd tegen de verkiezing van Donald Trump als president. In steden in heel het land gingen duizenden mensen de straat op.

In Miami was een protestmars door het centrum. Sommige deelnemers liepen een snelweg op, waardoor een verkeerschaos ontstond. In New York verzamelden de betogers zich bij Trump Tower, waar de Republikein woont. 

Trump sprak aanvankelijk nog schande van de protesten, maar gisteren prees hij ze plotseling. "Ik vind het geweldig dat groepjes demonstranten passie hebben voor ons land. We komen allemaal tot elkaar en zijn trots!"

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
Love the fact that the small groups of protesters last night have passion for our great country. We will all come together and be proud!
2 jaar geleden

In Portland liep de demonstratie uit de hand. De politie heeft 26 mensen gearresteerd vanwege vernielingen. Ook is iemand neergeschoten, volgens omstanders door een passerende automobilist. Het is niet duidelijk of de schietpartij verband houdt met de demonstratie. De dader is nog voortvluchtig.

STER Reclame