Christian Eriksen

Denemarken heeft weer hoop op WK

Al na drie wedstrijden in de kwalificatiereeks leek het WK ver weg voor Denemarken. Maar na de vierde speelronde ziet de situatie er voor de Denen ineens veel gunstiger uit. De ploeg won zelf met 4-1 en zag de concurrentie in de strijd om plek 2 punten verliezen.

Bij rust stond Denemarken met 2-1 voor tegen Kazachstan dankzij Andreas Cornelius en Christian Eriksen (strafschop). In de tweede helft bleef het nog een tijd spannend, tot Peter Ankersen in de 78ste minuut voor 3-1 zorgde. Kort daarna debuteerde Kasper Dolberg als international. De Ajax-spits kwam in het veld voor Cornelius en zag Eriksen in blessuretijd de eindstand op 4-1 brengen.

Eerder op de avond won Armenië verrassend van koploper Montenegro. Bij rust keken de nog puntloze Armeniërs tegen een 0-2 achterstand aan. Ghazaryan tekende in de allerlaatste seconde met een ver schot voor de winnende treffer: 3-2.

Vuurwerk in Roemenië

Polen neemt de koppositie over van de Montenegrijnen door een 3-0 zege in Boekarest tegen Roemenië.

De Roemenen kunnen vermoedelijk een flinke straf tegemoetzien. Zowel in de eerste als tweede helft gooiden fans vuurwerk op het veld. Na rust ging de Poolse spits Robert Lewandowski naar de grond toen vlak bij hem vuurwerk ontplofte. Hij moest even naar de kant, maar kon wel verder en maakte vervolgens nog twee doelpunten.