NOS VoetbalAangepast

Frankrijk klopt Zweden en staat stil bij aanslagen

WK-kwalificatie: Frankrijk-Zweden

In het WK-kwalificatietoernooi heeft Frankrijk in groep A een moeizame zege geboekt op Zweden, dat met Oranje lijkt te gaan strijden om plaats twee: 2-1.

Frankrijk wist zich lang geen raad met de verdedigende Zweden, die bij counters een paar beste kansen kregen. De 0-1 van Emil Forsberg na rust uit een vrije trap was dan ook verdiend.

Frankrijk zette aan en haalde dankzij Paul Pogba (kopbal) en Dimitri Payet (bekeken inzet) alsnog de zege binnen.

  • AFP
    Franse supporters voorafgaande aan het duel Frankrijk-Zweden, dat in het teken stond van de herdenking van de aanslagen van 13 november 2015
  • AFP
    Voor het duel werd er stilgestaan bij de aanslagen van 13 november 2015
  • AFP
    President Hollande (midden boven) was weer van de partij, net als op 13 november tijdens Frankrijk-Duitsland

Voorafgaande aan de wedstrijd was het publiek in Stade de France vooral bezig met het herdenken van de slachtoffers van de aanslagen op 13 november 2015. Er was een minuut stilte. President François Hollande woonde de wedstrijd bij.

Bij het Stade de France begonnen de aanslagen vorig jaar. Een terrorist vermomd als toeschouwer wilde met explosieven het stadion betreden maar kwam niet door de beveiliging. Hij blies zichzelf buiten het stadion op.

Herdenkingen

De minuut stilte was de eerste van een reeks van herdenkingen dit weekeinde. Zaterdagavond wordt het Bataclan, waar de meeste slachtoffers vielen, heropend met een optreden van Sting. Zondag worden op alle plekken van de aanslagen herdenkingsplaten onthuld.

Stand groep A

1Frankrijk4-10
2Zweden4-7
3Nederland3-4
4Bulgarije3-3
5Wit-Rusland3-2
6Luxemburg3-1
Joep Schreuder in Stade de France

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl