Frankrijk klopt Zweden en staat stil bij aanslagen

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK-kwalificatie: Frankrijk-Zweden
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In het WK-kwalificatietoernooi heeft Frankrijk in groep A een moeizame zege geboekt op Zweden, dat met Oranje lijkt te gaan strijden om plaats twee: 2-1. 

Frankrijk wist zich lang geen raad met de verdedigende Zweden, die bij counters een paar beste kansen kregen. De 0-1 van Emil Forsberg na rust uit een vrije trap was dan ook verdiend.

Frankrijk zette aan en haalde dankzij Paul Pogba (kopbal) en Dimitri Payet (bekeken inzet) alsnog de zege binnen.

Voorafgaande aan de wedstrijd was het publiek in Stade de France vooral bezig met het herdenken van de slachtoffers van de aanslagen op 13 november 2015. Er was een minuut stilte. President François Hollande woonde de wedstrijd bij.

Bij het Stade de France begonnen de aanslagen vorig jaar. Een terrorist vermomd als toeschouwer wilde met explosieven het stadion betreden maar kwam niet door de beveiliging. Hij blies zichzelf buiten het stadion op. 

Herdenkingen

De minuut stilte was de eerste van een reeks van herdenkingen dit weekeinde. Zaterdagavond wordt het Bataclan, waar de meeste slachtoffers vielen, heropend met een optreden van Sting. Zondag worden op alle plekken van de aanslagen herdenkingsplaten onthuld. 

Stand groep A

1Frankrijk4-10
2Zweden4-7
3Nederland3-4
4Bulgarije3-3
5Wit-Rusland3-2
6Luxemburg3-1

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Joep Schreuder in Stade de France

STER Reclame