Max Verstappen in actie tijdens de training voor de GP van Brazilië
NOS SportAangepast

Hamilton snelste, Verstappen tevreden na eerste trainingsdag

Liefst 45 rondjes werkte Max Verstappen af in de tweede training voor de GP van Brazilië. De Nederlander kon tevreden zijn na de lange runs onder warme omstandigheden. De Red Bull-coureur zette op Interlagos de zesde tijd neer (1.12,928). Verstappen was iets langzamer dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die de vijfde tijd (1.12,789) neerzette.

Verstappen was in de ochtenduren veel sneller (1.11,991), een tijd die goed was voor de tweede positie. In de middagsessie ging het echter vooral om het maken van lange runs. Die verliepen voor de Red Bull-coureurs zonder problemen.

Williams-rijders

Verstappen en Ricciardo werden in de tweede training wel afgetroefd door de Williams-rijders Valtteri Bottas en Felipe Massa. De laatste rijdt zondag zijn laatste grand prix voor eigen publiek. De Braziliaan is bezig aan zijn laatste seizoen in de Formule 1 en heeft zich voorgenomen voor de eigen fans voor een topresultaat te zorgen. In de tweede training noteerde hij de vierde tijd.

Bovenaan stonden 's middags als vanouds de Mercedessen van wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn mogelijke opvolger Nico Rosberg. De Brit was ook in de tweede sessie de snelste met 1.12,271, al was het verschil met WK-leider Rosberg een stuk kleiner dan in de ochtenduren (slecht 0,03 seconde).

Hamilton heeft nog een kleine kans om zijn wereldtitel te prolongeren, maar dan mag Rosberg zondag in elk geval niet winnen. De Duitser won de laatste twee GP's in Brazilië, terwijl Hamilton de GP van Brazilië nog nooit op zijn naam schreef. "Ik kan niet meer dan mijn best doen", keek Hamilton richting de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl