ANP
NOS NieuwsAangepast

Noodverordening tijdens intocht Sint in Maassluis

In Maassluis, waar morgen de landelijke intocht van Sinterklaas is, is vanaf komende nacht 03.00 uur 24 uur lang een noodverordening van kracht. De politie, burgemeester Haan en het Openbaar Ministerie hebben dat besloten.

Door die maatregel kan makkelijker worden opgetreden tegen mensen die de openbare orde willen verstoren. Agenten kunnen onruststokers uit het centrum verwijderen of arresteren. Ook kunnen mensen preventief worden gefouilleerd.

Het besluit volgt op berichten dat voor- en tegenstanders van Zwarte Piet morgen de confrontatie zoeken in Maassluis. Betogen is alleen toegestaan in speciale vakken, maar er zijn al groepen die hebben aangekondigd dat ze zich daar niets van aantrekken.

Hekken

Morgen gelden uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Zo komen er hekken rond het feestterrein, waar iedere bezoeker van de intocht wordt gecontroleerd. Honderden agenten zijn op de been.

Vanmiddag werd bekend dat in de aanloop naar de intocht van Sinterklaas twee mannen zijn opgepakt. Ze hadden op sociale media opruiende teksten geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl