Door een nieuwe blusmethode is het vuur nu veel eerder uit dan verwacht.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Brand in Someren na bijna een week gedoofd

De brand bij een bandenopslag in Someren-Heide is na bijna een week gedoofd. De komende tijd blijft het puin nog wel roken.

De rook is volgens de woordvoerder van de brandweer waterdamp. "Het is het bluswater dat nog in het materiaal zit, en dat is op sommige plaats nog wel warm." Hij kan niet zeggen hoe lang het roken nog duurt. "We moeten er rekening mee houden dat het nog een tijdje blijft uitdampen."

De burgemeester van Someren benadrukt, net als de afgelopen dagen, dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid, schrijft Omroep Brabant. Hij zegt dat er geen hoge concentratie giftige stoffen is gemeten, maar dat rook inademen nooit goed is.

De brandweer houdt de dampende massa in de gaten om te kijken of de temperatuur lager wordt.

Puinruimen

Gisteren zei de burgemeester dat de brand door een nieuwe blusmethode sneller zou zijn geblust dan voorspeld. Eerder werd gezegd dat het weken kon duren voordat de brand was geblust.

Het vuur ontstond zaterdagnacht bij een recyclingbedrijf in Someren-Heide. Rook en neerdalende roetdeeltjes veroorzaakten bezorgdheid onder de bevolking in het dorp en het nabijgelegen Someren-Eind. Basisscholen bleven dicht vanwege de rookoverlast.

De gemeente en het recyclingbedrijf zijn in overleg om te kijken hoe en door wie het puin van de opslag wordt geruimd.

Advertentie via Ster.nl