C&A Vredenburg gaat sluiten ANP

Winkelketen C&A wil in Europa onrendabele winkels gaan sluiten. Het bedrijf steekt daarnaast ruim 1 miljard euro in de vernieuwing van winkels.

"C&A staat aan het begin van een ambitieuze transformatie die gericht is op het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf", schrijft het bedrijf in een verklaring. Het bedrijf heeft in Europa 1500 winkels. "Deze investeringen zullen gedaan worden in winkelbeleving, marketing, het verbeteren van de service, online en natuurlijk vooral in de collectie."

Het gebeurt niet vaak dat het familiebedrijf opening van zaken geeft. Vorige maand lekte via het personeel uit dat er vier filialen in Nederland worden gesloten vanwege de slechte resultaten. Ook elders in Europa gaan er filialen dicht als ze verliesgevend zijn. 

We staan in termen van omzet en winstgevendheid niet daar waar we willen staan

Philippe Brenninkmeijer, directeur Europa

"We staan in termen van omzet en winstgevendheid niet daar waar we willen staan", zegt Philippe Brenninkmeijer, directeur Europa, in een interview met het Duitse vakblad TextilWirtschaft. "Tot dusver heeft het concern kunnen omgaan met omzetdalingen, maar op termijn is zoiets niet houdbaar."

Het komend jaar wordt een derde van de filialen vernieuwd. Over vijf jaar moet 80 procent van de Europese filialen zijn verbouwd. Het is niet bekend hoeveel vestigingen moeten sluiten. Er werken bij C&A in Europa 35.000 mensen. 

STER reclame