NOS NieuwsAangepast

De Bosatlas goes digital: de savanne komt tot leven

Vandaag komt de nieuwste editie van de Grote Bosatlas uit. Voor het eerst verschijnt de beroemde atlas niet alleen op papier, maar ook digitaal.

De digitale Bosatlas is interactief. Scholieren kunnen extra informatie krijgen over onderwerpen en filmpjes bekijken, legt uitgever Maurice Aarts uit. "Denk aan een savannelandschap dat tot leven komt in een filmpje. De docent kan desgewenst zijn eigen favoriete filmpjes en foto's toevoegen."

Google Maps gaat echt over het 'waar'. De Bosatlas gaat over het 'waarom'.

Maurice Aarts

"Wat ook bijzonder is dat je de kaarten naast elkaar op een scherm kunt plaatsen en dus vergelijkingen kunt maken. Het gaat dus erg de diepte in", gaat Aarts verder.

Het is daarom ook niet vergelijkbaar met Google Maps, zegt Aarts. "Google Maps gaat echt over het 'waar'. De Bosatlas gaat over het 'waarom'."

Niet alleen zijn de kaarten in de nieuwe editie van de Bosatlas vernieuwd, ook zijn er voor het eerst foto's te zien. In vergelijking met voorgaande jaren is Zuid-Amerika extra belicht. Zo is er veel aandacht voor stedelijke gebieden in Brazilië en het Amazonegebied.

"Dit hebben we gedaan omdat de schoolatlas gekoppeld is aan het eindexamen aardrijkskunde voor de havo- en vwo-leerlingen. Voor de komende schooljaren ligt de focus op deze gebieden", zegt Aarts.

In Nederland zijn de Marker Wadden toegevoegd, zijn er nieuwe autowegen ingetekend en is de Eemshaven uitgebreid.

  • Bosatlas
  • Bosatlas

De digitale atlas wordt vandaag gepresenteerd met zijn papieren broer, maar komt pas in het voorjaar uit. Eerst wordt hij getest op een paar scholen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl