NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 11 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het is op veel plaatsen droog en er komen een aantal brede opklaringen voor. In het oosten kan het eerst licht vriezen. Overdag zijn er eerst een aantal wolkenvelden, later schijnt de zon aardig. Het blijft vrijwel droog en wordt maximaal 6 graden.

Wat heb je gemist?

Zanger Leonard Cohen is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij werd wereldberoemd met liedjes als Suzanne en So long, Marianne. Suzanne werd later ook in het Nederlands gezongen door Herman van Veen. Ook wereldberoemd is Hallelujah uit 1984. Cohen bracht vorige maand nog een album uit getiteld You want it darker. Daarmee neemt hij zwaarmoedig een voorschot op zijn eigen dood.

Opnieuw demonstraties in Amerikaanse steden

Opnieuw zijn in Amerika mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de nieuwe president Trump. In Washington hebben demonstranten bij het Witte Huis laten weten dat ze elke avond zullen demonstreren, tot aan de dag van de inauguratie op 20 januari. Aanhangers van Trump beschuldigen de demonstranten van hypocriet gedrag, omdat ze de uitslag van vrije democratische verkiezingen niet accepteren.

Opnieuw demonstraties in Amerikaanse steden

Een ruime Kamermeerderheid wil dat het kabinet volgend jaar 60 miljoen euro vrijmaakt voor hulporganisaties die helpen bij humanitaire rampen. Twaalf organisaties werken sinds april 2015 samen in Dutch Relief Alliance. Dat samenwerkingsverband is efficiënt, zegt de Kamer. En er is budget, omdat er minder asielzoekers komen dan gedacht. Minister Ploumen heeft beloofd naar de wens van de Kamer te kijken.

Ploumen tijdens een bezoek aan een vluchtelingenkamp in Jordanië

Verder vandaag...

Radio-dj Giel Beelen presenteert vanochtend zijn laatste ochtendshow op 3FM. Daarmee sluit hij een hoofdstuk van 12,5 jaar af, waarin hij elke ochtend vroeg achter de microfoon kroop. Beelen gaat niet helemaal weg bij 3FM. Vanaf volgende week krijgt hij een avondshow op zaterdag en zondag.

En de 55ste editie van De Grote Bosatlas wordt vandaag uitgegeven. Het is de allereerste schoolatlas die, behalve in print, ook volledig digitaal verschijnt. Vanaf volgend schooljaar moet het havo- en vwo-onderwijs de nieuwe editie van De Grote Bosatlas gebruiken om te voldoen aan de nieuwste eindexameneisen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl