Een anti-Trump-betoger wordt opgepakt in Portland
NOS NieuwsAangepast

Betoging tegen Trump loopt uit op rellen

In Portland is een demonstratie tegen Donald Trump uitgelopen op rellen. Ruiten van auto's en winkels werden ingeslagen en er is met voorwerpen gegooid. De politie voerde charges uit tegen de relschoppers, onder met traangas.

De betogers riepen dat ze de verkiezingen niet accepteren. Een deel van de 4000 demonstranten keerde zich 's avonds laat tegen de politie. Inmiddels lijkt de rust teruggekeerd. Een onbekend aantal mensen is opgepakt.

Het is voor de tweede opeenvolgende avond dat er in Amerikaanse steden is geprotesteerd tegen de nieuw gekozen president Trump. Tegenstanders van de Republikein houden protestmarsen in meer dan twintig grote steden. Ze beschuldigen Trump van opruiende teksten over immigranten, moslims en vrouwen en vrezen meer intolerantie ten aanzien van minderheden.

Protest houdt aan

In Washington hebben demonstranten bij het Witte Huis laten weten dat ze elke avond zullen demonstreren, tot aan de dag van de inauguratie, 20 januari.

Aanhangers van Trump beschuldigen de demonstranten van hypocriet gedrag omdat ze de uitslag van vrije democratische verkiezingen niet accepteren.

Trump heeft op Twitter gereageerd op de protesten. "Net zeer succesvolle presidentsverkiezingen gehad", schrijft hij. "Nu protesteren professionele demonstranten die worden opgehitst door de media. Heel oneerlijk!", schrijft de toekomstige president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl