Vandaag begon het proces tegen treindienstleider Michael P.
NOS NieuwsAangepast

Verkeersleider treinbotsing Aibling bekent schuld

De treindienstleider die door de Duitse justitie verantwoordelijk wordt gehouden voor het treinongeluk in Zuid-Duitsland begin dit jaar heeft voor de rechtbank bekend dat hij fouten heeft gemaakt.

De 40-jarige Michael P. geeft toe dat hij een verkeerd signaal aanzette en dat hij vervolgens op de verkeerde manier alarm sloeg. Hij zei dat hij een spel speelde op zijn smartphone en dat hij daardoor afgeleid was.

In februari botsten twee passagierstreinen frontaal op elkaar bij Bad Aibling, nadat ze op hetzelfde spoor waren terechtgekomen. Twaalf mensen kwamen om het leven en er vielen tachtig gewonden. Vandaag is het proces tegen de treindienstleider begonnen. Hem wordt dood door schuld ten laste gelegd. Daarvoor kan hij vijf jaar cel krijgen.

Nabestaanden

In de rechtbank richtte de treindienstleider zich tot de nabestaanden van de slachtoffers. "Ik weet dat ik schuldig ben aan dat wat er op 9 februari is gebeurd. Ik wil jullie zeggen dat ik aan jullie denk."

Een paar dagen na het ongeluk verklaarde de verkeersleider al dat hij onterecht een spoor had vrijgegeven. Op die manier had hij een vertraging willen inhalen, zei hij toen.

De uitspraak in de zaak is op 5 december.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl