Nog voordat de cd in de winkels ligt hebben Hanne, Marthe en Klaasje al eremetaal in de wacht gesleept; bij de albumpresentatie krijgen ze een platina-plaat /

Soms zijn meisjes verliefd op meisjes en houden jongens van jongens. Dat zingen de zangeressen van K3 in liedjes van hun nieuwe album. Het is de eerste keer dat de meidengroep, die zich vooral richt op kinderen, zo expliciet over homoseksualiteit zingt. 

"Dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn", zegt tekstschrijver Alain Vande Putte tegen Het Nieuwsblad. "Maar natuurlijk verwachten we kritiek."

Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, wij zochten naar een K3-manier om dat te brengen.

Tekstschrijver Alain Vande Putte

De aanleiding voor de tekst van het nieuwe nummer was de aanslag in een homoclub in Orlando, waarbij vijftig doden vielen. "Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat te brengen."

Normaalste zaak van de wereld

Gert Verhulst van Studio 100 reageerde meteen positief toen hij het idee hoorde. "Dit moeten we doen. Dit moet de normaalste zaak van de wereld zijn", zei hij. "Maar er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar 'genezen'."

Het nieuwe album van de meidengroep verschijnt vandaag.

STER reclame