NOS NieuwsAangepast

Obama is ervan overtuigd dat Trump het beste wil voor de VS

Obama: we zijn als Amerikanen één team

President Obama gaat er alles aan doen om tot een harmonieuze machtsoverdracht te komen. Dat zei hij in een reactie op de overwinning van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

"Het is geen geheim dat ik nogal wat meningsverschillen heb met de nieuwe president", zei Obama. "Maar die had ik ook met George Bush, mijn voorganger." Toch verliep de wisseling van de wacht in het Witte Huis acht jaar geleden vlekkeloos, zei de president, en dat moet nu ook gebeuren.

President Obama sprak tegen de pers kort nadat Hillary Clinton in New York haar officiële reactie op haar nederlaag had gegeven. Hij noemde de verzoenende toespraak van Trump "bemoedigend" en benadrukte het belang dat het verdeelde land zich weer verenigt. Hij zei dat ervan overtuigd te zijn dat Trump het beste voorheeft met het land: "Uiteindelijk staat ons allemaal hetzelfde voor ogen."

Obama heeft Trump uitgenodigd morgen naar het Witte Huis te komen, om de overgangsperiode naar 20 januari 2017 te bespreken. Op die datum wordt Trump beëdigd als president.

Bekijk hier de hele speech van Obama

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl