In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Omwonenden brand Someren blijven bezorgd

Inwoners van Someren zijn het zat: de brand bij een recyclingbedrijf in Someren-Heide duurt al meer dan drie dagen en is nog steeds niet uit. Die boosheid kwam goed naar voren in de derde bewonersbijeenkomst gisteravond, die werd ingelast naar aanleiding van het draaien van de wind.

Veel bewoners kregen daardoor last van de rook. Inmiddels zijn er al veel mensen uit de wijk vertrokken, schrijft Omroep Brabant.

Zorgen

Mensen zijn bezorgd, bleek bij de bijeenkomst: “De rook hangt op mijn oprit en ik kan niet ademen als ik mijn huis in wil”, zei één van de bewoners.

Metingen

De gemeente doet sinds de brand zaterdagnacht begon continu metingen. Volgens de gemeente zijn daar geen waarden gemeten die verontrustend zijn, maar de bewoners vertrouwen het niet: “Die metingen die jullie nu doen, is dat ook een garantie dat wij over één of twee jaar geen leukemie krijgen?”, vroeg een bewoner.

“Ze hebben het veel over 'hopen' en 'denken' en 'zich laten informeren', maar het komt vooral amateuristisch over", zei een buurtbewoner, die niet blij was met de antwoorden van de gemeente.

Advertentie via Ster.nl