Een Trump-fan in New York
NOS NieuwsAangepast

'Trump is een groot man en zal een perfecte president worden'

  • Guus Dietvorst

    redacteur NOS Online

  • Guus Dietvorst

    redacteur NOS Online

"Dit is een shock voor de hele wereld. Dit is het einde van de globalisatie en het nieuwe begin van het Amerikanisme!" Clark is door het dolle heen. Hij staat met een groep Trump-aanhangers om de hoek van de Trump Tower in Manhattan.

De fans zijn dronken van de overwinning. Ze scanderen "USA, USA" en "We did it!" en zwaaien met Trump-borden en Trump-vlaggen.

"Dit is onze kans om de corruptie in de politiek te beëindigen", gaat Clarke verder. "En de rest van de wereld is hierna aan de beurt, want dit is een beweging. Dus kijk maar uit, Geert Wilders komt eraan!"

Niet Wall Street moet bepalen hoe wij leven, niet de overheid of de media, maar wijzelf.

Narayan

Deroy staat naast Clark en ook hij kan zijn geluk niet op. "Ik ben blij, gelukkig, opgelucht. Ik dacht wel dit kon gebeuren, maar dat het zou moeilijk worden. Nou het is toch gebeurd. Het is brexit 2.0!"

Trump-fan: dit is brexit, of nog meer dan dat

Volgens Deroy heeft Trump zijn overwinning te danken aan de onvrede over carrière-politici. "Mensen hebben daar gewoon genoeg van. Daarom is Hillary het ook niet geworden. Ze is onderdeel van het criminele systeem. Dat ze verloren heeft is duizend procent haar eigen fout."

Narayan staat met tranen in zijn ogen van een afstandje toe te kijken. "Dat heb ik al sinds de uitslag binnenkwam, ik ben zo gelukkig." President Trump moet Amerika weer van de Amerikanen maken, vindt hij. "Niet Wall Street moet bepalen hoe wij leven, niet de overheid of de media, maar wijzelf.”

Ik zie hem als de Amerikaanse vlag die ook altijd fier blijft wapperen.

Narayan

"Ik dacht van het begin al dat Trump kon winnen. Er zijn wel moeilijke momenten geweest, maar Trump en zijn familie zijn daar doorheen gekomen. Ik zie hem als de Amerikaanse vlag die ook altijd fier blijft wapperen", zegt Narayan terwijl zijn ogen weer beginnen te glimmen. "Shit, nou huil ik alweer."

Amerika voor de Amerikanen, dat is ook wat Abdul wil. "Ik heb gestemd voor verandering. Meer banen en een betere economie, voor Amerikaanse burgers. Ik wil dat mijn kinderen het beter krijgen dan ik."

Trump is een vredesstichter, hij zal oorlogen beëindigen.

Abdul

Abduls afkomst heeft ook een rol gespeeld bij zijn keuze. "Ik kom uit Afghanistan en we hebben daar al decennia oorlog. In het Midden-Oosten is het ook oorlog. Clinton is oorlogszuchtig, zij had het erger gemaakt. Maar Trump is een vredesstichter, hij zal oorlogen beëindigen."

Dat Trump wel eens negatieve dingen over moslims heeft gezegd, vindt Abul geen probleem. "Nee hij wil gewoon de slechteriken aanpakken. Daar kan toch niemand op tegen zijn?"

"Dat hij het is geworden, is een droom die uitkomt voor mij”, zegt Abdul tenslotte. "Donald Trump is een groot man en hij zal een perfecte president worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl