NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Van der Laan: mooie, pittige loting

De loting voor het EK vrouwen van volgend jaar in Nederland is goed ontvangen in het Nederlandse kamp. "Een mooie, pittige loting", zei bondscoach Arjan van der Laan na de loting in Rotterdam.

  • NOS
    De groepsindeling voor de EK vrouwen 2017

Het lot koppelde de Oranjeleeuwinnen aan België, Denemarken en Noorwegen. Op 16 juli opent Nederland het toernooi in Utrecht tegen Noorwegen, de verliezend finalist van vier jaar geleden.

Ongeduldig

"Een poule vol uitdagingen", zegt aanvoerder Mandy van den Berg. "Een behoorlijk zware poule, maar daarmee ook meer kansen om ons te laten zien. Vier heel goede ploegen. Het duurt nog heel lang, maar ik kan niet wachten om een fantastisch toernooi neer te zetten."

Mandy van den Berg: kan mij niet snel genoeg beginnen

Ook toernooidirecteur Bert van Oostveen was blij met de loting. "Ik had gehoopt op Nederland-België als openingsduel, maar die wedstrijd wordt nu later gespeeld", aldus Van Oostveen.

"Er staan mooie derby's op het programma. Naast Nederland-België ook Engeland-Schotland en Portugal-Spanje. Hier staat een tevreden man."

Dat de KNVB enkele iconen van het vrouwenvoetbal in Nederland, onder wie Daphne Koster, Vera Pauw en Priscilla Janssens, niet had uitgenodigd voor de loting vond Van Oostveen niet vreemd.

"De loting is voor de 16 landen en de speelsteden. Dit is meer werk en bij de wedstrijden is het genieten. Voor de wedstrijden worden Pauw en anderen echt wel uitgenodigd."

Van Oostveen: Pauw en anderen gewoon welkom op EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl