NOS NieuwsAangepast

Van New York tot de Melkweg: de NOS is op Election Day overal bij

Man your battle stations!

Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump? Dat is de vraag die miljoenen Amerikanen vandaag beantwoorden als ze hun stem uitbrengen. De NOS volgt de verkiezingen in de Verenigde Staten op de voet, en brengt jou het laatste nieuws op radio, tv, de app en natuurlijk op social media.

Online

In de loop van de dag gaan in Amerika de stembussen open. Vanaf 16.00 uur volgen we alle ontwikkelingen in een liveblog, dat je kunt volgen op NOS.nl en op de NOS-app. Het liveblog loopt de hele nacht door. Daarnaast bundelen we het nieuws in artikelen, zowel op de NOS-site, de app en op Teletekst.

Televisie

De verkiezingsnacht is ook volledig te volgen op tv in de negen uur durende live-uitzending NOS Amerika Kiest. De uitzending begint om middernacht en is te zien op NPO 1. De presentatie is in handen van Rob Trip en Dionne Stax.

Vanavond komt Nieuwsuur live vanuit de studio in New York, om 22.00 uur op NPO 2. Twan Huys presenteert.

Radio

Op de radio zijn Lara Rense en Chris Kijne te horen in een live-uitzending op NPO Radio 1 vanuit de Melkweg in Amsterdam. Ook deze uitzending begint om 00.00 uur en loopt door tot 06.00 uur. Aansluitend begint het NOS Radio 1 Journaal, waarin wij je natuurlijk ook op de hoogte houden van het laatste verkiezingsnieuws.

De Amerikaanse verkiezingen bij de NOS

PlatformUitzendingTijdZender
Internet en appLiveblogArtikelenVanaf 16.00 uur tot de volgende ochtendNOS.nl en NOS-app
Artikelende hele dagNOS.nl en NOS-app
TelevisieNieuwsuur22.00 - 23.00 uurNPO 2
NOS Amerika Kiest00.00 - 09.00 uurNPO 1
RadioNOS Election Night00.00 - 06.00 uurNPO Radio 1
NOS Radio 1 Journaal06.00 - 09.30 uurNPO Radio 1

Van alle kanten...

We volgen de verkiezingsstrijd vanaf verschillende locaties. Zo komt de televisie-uitzending vanuit de studio in Hilversum, maar schakelen we ook met de Melkweg in Amsterdam, waar presentatrice Simone Weimans bij het evenement President's Night is en daar spreekt met journalisten, politici en opiniemakers.

Vanzelfsprekend zijn we ook in de Verenigde Staten, waar onze correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst de verkiezingen verslaan. Ook zijn er verslaggevers in de swing states, de staten die een cruciale rol spelen omdat nog niet duidelijk is wie daar wint, en bij de verkiezingsbijeenkomsten van de Democraten en de Republikeinen.

Meer weten over de Amerikaanse verkiezingen? Bekijk onze speciale site:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl