Manon Melis tijdens een oefeninterland tegen Australië in 2013 ANP

Manon Melis zet een punt achter haar carrière. De dertigjarige voetbalster speelde het afgelopen seizoen voor de Amerikaanse ploeg Seattle Reign. Die club bracht het nieuws ook naar buiten.

Eerder dit jaar maakte Melis al bekend te stoppen bij Oranje. In 136 interlands scoorde ze 59 keer, waarmee ze topscorer aller tijden is.

"Ik heb tien jaar in het buitenland vertoefd. Om zolang weg te zijn van je echtgenoot, is niet leuk. Ik ben nu klaar voor een nieuwe stap in mijn leven", zei Melis in Amerikaanse media.

De Rotterdamse was actief voor onder meer Be Quick'28 en de Zweedse clubs FC Malmö, Linköpings FC en Göteborg. In Seattle kwam Melis mede door een scheenbeenbreuk slechts tot zestien wedstrijden.

Manon Melis: het is mooi geweest

Over haar afscheid van Oranje zei ze eerder al: "Ik heb twaalf jaar met heel veel plezier in Oranje gespeeld. Ik ben trots dat ik onderdeel was van dit geweldige team en dat ik de ontwikkeling van ons elftal en het vrouwenvoetbal in het algemeen meegemaakt heb. Ik wil het team danken voor de mooie tijd en hen veel succes wensen met het EK 2017 in eigen land."

Vanavond verricht Melis de loting voor dat toernooi in Nederland.

STER reclame