De foto van de man met de nazi-tatoeage in het zwembad
NOS NieuwsAangepast

Duitser met concentratiekamp-tatoeage moet toch de cel in

In hoger beroep is een politicus van de Duitse rechts-extreme partij NPD tot acht maanden cel veroordeeld vanwege een concentratiekamp-tatoeage. Op zijn onderrug is de ingang van een concentratiekamp getatoeëerd, met prikkeldraad en een toegangspoort. Daarbij staat de tekst 'Jedem das Seine'. Die tekst stond boven de poort van meerdere concentratiekampen van de nazi’s.

De man werd vorig jaar met zijn tatoeage gezien in een zwembad in Oranienburg, even boven Berlijn. Daarop werd hij uit het zwembad gezet. De rechtbank veroordeelde de man toen tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

In hoger beroep is de man nu tot acht maanden gevangenisstraf veroordeeld omdat hij zich volgens de rechtbank schuldig heeft gemaakt aan opruiing. De laatste tijd is het aantal incidenten tegen buitenlanders in Duitsland gestegen. Daarom vindt de rechtbank een voorwaardelijke straf niet langer gepast. Dan zou het er volgens de rechtbank op lijken dat Duitsland wijkt voor rechts-radicalisme.

De advocaat van de man had voor vrijspraak gepleit, omdat hij zijn tatoeage inmiddels heeft laten veranderen in een tattoo van twee 19e-eeuwse figuurtjes. De man hoopt dat hij met zijn aangepaste tatoeage weer met zijn kinderen naar het zwembad kan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl