De brand zal nog dagen woeden. Infocus Media
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Brand in recyclingbedrijf Someren-Heide woedt nog steeds

De brand die gisteren uitbrak bij een recyclingbedrijf in Someren-Heide woedt nog steeds. De gemeente Someren was eerder al met het bedrijf in gesprek om de opslagplaats te verplaatsen, meldt Omroep Brabant. Omwonenden maken zich volgens de regionale omroep al langer zorgen over de bandenopslag.

Naar verwachting blijft het vuur de komende dagen nog woeden. De brandweer is bezig een plan te maken, om het zo snel mogelijk te doven. Een optie is dat de brand afgedekt wordt, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De brand brak zaterdagnacht uit in stapels autobanden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is.

Luchtalarm

Er komt nog steeds veel rook vrij, maar de brandweer heeft naar eigen zeggen geen hoge concentratie giftige stoffen gemeten. Buurtbewoners wordt geadviseerd ook vandaag de ramen en deuren gesloten te houden. Basisscholen in Someren zijn vandaag wel open, maar kinderen mogen in de pauze niet buiten spelen.

Roetdeeltjes die vrijkomen zijn volgens de gemeente niet gevaarlijk. Ze kunnen met water worden weggespoeld.

Gisteren bleek bij een bijeenkomst dat mensen die in de buurt van de brand wonen zich zorgen maken over de brand. Een buurtbewoner tegen Omroep Brabant: "Waarom wordt anders geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en kinderen niet te laten buiten spelen? Ik ben er niet veel wijzer van geworden." Ook vanavond houdt de gemeente een informatiebijeenkomst. De brandweer wijst erop dat het nooit goed is om rook in te ademen.

Om de inwoners van de gemeente niet te alarmeren ging de maandelijkse test van het luchtalarm in de regio vandaag niet door.

Infocus Media

STER reclame