Ajax druipt af
NOS VoetbalAangepast

Ajax in een boeiend gevecht niet langs AZ

Ajax heeft tegen AZ twee punten laten liggen. De Amsterdammers kwamen na een boeiend gevecht in Alkmaar niet verder dan 2-2.

De Alkmaarders begonnen uiterst fel in de stromende regen. De Ajax-defensie stond constant onder druk en stapelde fout op fout. Nadat de paal een eigen doelpunt van Joël Veltman in de weg had gestaan en Robert Mühren oog in oog met Andre Onana gefaald had, opende Wout Weghorst de score. Hij kreeg de bal met enig fortuin voor de voeten en rondde uit de draai knap af.

AZ dreigend

Ook in het vervolg had AZ de overhand. De ploeg won bijna elk duel en zorgde voor veel dreiging. Na ruim een half uur nam de druk van AZ iets af en kon Ajax af en toe aan aanvallen denken. De bezoekers kwamen echter niet verder dan een afstandsschot van Hakim Ziyech, die doelman Sergio Rochet op zijn weg vond.

  • Pro Shots
    Wout Weghorst zorgt voor de 2-2 tegen Ajax
  • ANP Pro Shots
    Hij was ook al verantwoordelijk geweest voor de 1-0

Direct na rust kwam Ajax langszij. Na balverlies van Stijn Wuytens kwam de bal via Amin Younes bij Bertrand Traoré en die rondde fraai af. Ajax putte vertrouwen uit die treffer en ploteling waren de rollen omgedraaid. Ajax bepaalde het spel en AZ moest terug.

Met name Younes zorgde voor het nodige gevaar. De vleugelaanvaller schoot eerst voorlangs en stuitte even later tot twee keer toe op Rochet, waarna Davy Klaassen uit de rebound wel wist te scoren.

  • Pro Shots
    Davy Klaassen zet Ajax op voorsprong: 1-2
  • ANP
    Ajax viert de 2-1 tegen AZ
  • Pro Shots
    John van den Brom werd naar de tribune gestuurd
  • Orange Pictures
    Bertrand Traoré

Bij AZ leek de pijp leeg en de ploeg moest het ook stellen zonder coach John van den Brom, die in zijn honderdste wedstrijd als AZ-trainer naar de tribune werd gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding. Toch richtte de thuisploeg zich nog een keer op en op aangeven van Alireza Jahanbakhsh maakte Weghorst de 2-2.

Beide ploegen gingen daarna nog op zoek naar de winnende treffer. Zo raakte Dabney dos Santos de lat en waren Lasse Schöne en Matteo Cassierra aan de andere kant gevaarlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl