Yassin Ayoub

Wisselvallig Utrecht verslaat Excelsior

FC Utrecht heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Excelsior, dat in de eredivisie zijn zesde nederlaag op rij leed.

De Rotterdammers gingen voor de twintigste keer op bezoek bij Utrecht en wonnen nog nooit. Ze maakten eind september voor het laatst een doelpunt in de eredivisie, maar begonnen ditmaal best aardig en in de slechte eerste helft zorgde Mike van Duinen dan ook voor het eerste gevaar.

Fraaie acties Ayoub

Utrecht bakte er lange tijd weinig van. De passing was slordig, het tempo lag laag en het ontbrak de ploeg aan creativiteit. Pas vlak voor rust werd het publiek even vermaakt. Sofyan Amrabat raakte met een mooi schot de paal en doelman Tom Muyters redde bij een kopbal van Richairo Zivkovic nadat Yassin Ayoub met prachtige bewegingen twee man in de luren had gelegd.

Na rust zette Utrecht de goede lijn voort en al snel kon er gejuicht worden in de Galgenwaard. Na een prima aanval vond Ayoub met een diagonaal schot het net. De thuisploeg ging door en zeven minuten later tekende Nacer Barazite met een mooie schuiver voor de 2-0

Snelle goal Elbers

Daarmee leek het duel gespeeld. Excelsior kon geen vuist meer maken en Utrecht speelde ook in het restant wisselvallig. Het ene moment lukte er niets en het andere moment volgde er weer een fraaie aanval. Sébastien Haller was tot twee keer toe dicht bij de 3-0, maar de spits stuitte eerst op Muyters en daarna op de paal.

In de slotfase tikte invaller Stanley Elbers, die pas enkele seconden in het veld stond, uit het niets de 2-1 binnen, waardoor het toch nog even spannend werd.