NOS NieuwsAangepast

Beveiligers trekken speechende Trump van podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is tijdens een toespraak in Reno in de staat Nevada door veiligheidsagenten van het podium gehaald. Er was in de zaal wat onrust ontstaan toen een demonstrant een protestbord omhooghield. Toen een van de omstanders riep dat hij gewapend was, werd het zekere voor het onzekere genomen. Trump werd in allerijl van het podium gehaald door twee beveiligers.

Tegelijkertijd werd de demonstrant in het publiek overmeesterd en weggevoerd.

Trump van podium gehaald tijdens toespraak

Korte tijd later werd duidelijk dat het loos alarm was. De demonstrant bleek geen wapen te hebben, maar alleen een bord waarop stond "Republikeinen tegen Trump". Na een ondervraging van een paar uur, kwam de man vrij.

Hij verklaarde tegenover journalisten dat hij een aanhanger van de Republikeinen is, maar tegen Trump is. "Ik had wel verwacht uitgejouwd te worden, maar dit niet."

Na het incident vervolgde Trump zijn speech, maar eerst bedankte hij omstandig de veiligheidsagenten. "Die mannen zijn fantastisch." Daarna wees hij naar de eerste rijen van zijn publiek en bedankte ook hen. "Wauw, ik zag wat jullie deden, jullie waren ongelooflijk."

Bekijk hier onze site met speciale verkiezingsvideo's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl