De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in bandenopslag Someren-Heide

In het Zuidoost-Brabantse dorpje Someren-Heide is een grote brand uitgebroken in een bandenopslag. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. De gemeente Someren waarschuwt dat er nog geruime tijd rook zal vrijkomen, mogelijk dagen.

De brand brak rond 02.30 uur uit door onbekende oorzaak. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het pand. Omdat in de buurt een dorpsquiz was gehouden, trok de brand veel bekijks, meldt het Eindhovens Dagblad.

Brand Someren-Heide

Uit metingen blijkt volgens de gemeente dat de rook geen gevaarlijke stoffen bevat. Wel worden omwonenden opgeroepen om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden. Rond 06.00 uur is een NL-Alert verstuurd.

Buurtbewoners liggen al een tijd overhoop met het bandenopslagbedrijf, weet het Eindhovens Dagblad. Ze klagen onder meer over geluidsoverlast, onveilige verkeerssituaties en containers en trucks die in de weg staan. Ook zouden ambtenaren hebben geconstateerd dat de ruimte waar de banden worden opgeslagen niet brandveilig genoeg was. Het is volgens het dagblad onduidelijk of dit al was verbeterd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl