De doelpuntenmakers: Héctor Moreno en Enes Ünal

PSV thuis niet langs FC Twente

Voor de vijfde keer in twaalf competitiewedstrijden heeft PSV punten verspeeld. In Eindhoven kwam de landskampioen niet verder dan een gelijkspel tegen FC Twente. In een duel dat pas in de slotfase echt kon boeien, werd het 1-1.

Zonder te overtuigen had PSV voor rust meer balbezit. Het leverde twee kansen op: Gaston Pereiro schoot voorlangs, Bart Ramselaar net naast. FC Twente kwam er af en toe gevaarlijk uit en uit een lastige hoek stelde DejanTrajkovski doelman Remko Pasveer op de proef.

Isimat-Mirin (l) en Ünal zien Pasveer redden

Na rust scoorde Twente. Simon Thesker stuurde Enes Ünal weg en die liet Pasveer kansloos. Twente-doelman Nick Marsman hielp PSV aan de 1-1. Hij liet de bal los en Moreno tikte simpel raak.

Twente moest terug. Luuk de Jong en Oleksandr Zintsjenko misten een enorme kans, Twente counterde bijna naar de 1-2 en Zintsjenko schoot nog op de lat.

25 punten

PSV verzamelde 25 punten in twaalf speelronden en blijft steken op plaats drie, een punt achter Ajax en vier punten achter Feyenoord. Twente komt in punten (19) gelijk met nummer vijf AZ.