Duitse wetswijziging vanwege infiltratie radicale moslims in leger

tijd van publicatie Aangepast
EPA

De Duitse minister van Defensie maakt zich grote zorgen over de infiltratie van radicale moslims in het Duitse leger. Twintig van hen zijn de afgelopen jaren ontmaskerd toen ze al in het leger zaten en zestig anderen worden ervan verdacht dat ze in dienst wilden gaan. Doel van de betrokkenen is om te leren omgaan met wapens.    

Minister Von der Leyen heeft om die reden de wet aangepast. Vanaf volgend jaar juli zijn de toelatingseisen van Defensie strenger en worden de antecedenten van kandidaat-militairen strenger gecontroleerd. Als blijkt dat iemand banden heeft met radicale moslims, komt die persoon niet door de keuring.

Afghanistan

Het ministerie van Defensie wil voorkomen dat er een situatie ontstaat zoals in Afghanistan. Daar gingen extremisten in opdracht van de Taliban in dienst om na hun wapentraining aanslagen te kunnen plegen op Afghaanse en buitenlandse militairen. 

Sinds de aanslagen in Parijs, Brussel en enkele Duitse plaatsen zijn de autoriteiten extra alert. Ze willen voorkomen dat moslim-extremisten nog meer aanslagen plegen in het Westen. 

STER Reclame