Ter Mors verbetert eigen nationaal record

Jorien ter Mors in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary AFP

Shorttracker Jorien ter Mors heeft op de eerste dag van het nieuwe wereldbekerseizoen haar eigen Nederlandse record op de 500 meter aangescherpt. Met 42,953 was de Twentse in Calgary een fractie sneller dan haar 42,965 uit maart 2014. Overigens moest Ter Mors in haar serie Europees kampioene Elise Christie uit Groot-Brittannië voor zich dulden. 

Ook op de 3.000 meter aflossing was Ter Mors betrokken bij een nieuwe nationale toptijd. Samen met Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting ging ze rond in 4.07,000. Het Nederlandse kwartet was daarmee ruim twee seconden sneller dan het oude record uit 2013. Destijds kwamen Ter Mors, Van Ruijven, Van Kerkhof en Rianne de Vries in Seoul tot 4.09,984. 

De Nederlandse shorttracksters kwamen in Calgary sowieso prima voor de dag. Schulting won zowel haar serie op de 1.500 meter als die op de 1.000 meter. 

Ook De Vries, Van Ruijven en Van Kerkhof overleefden de series waarin ze in actie kwamen. Alleen de negentienjarige Avalon Aardoom slaagde daar niet in.

Ter Mors kiest voor Noord-Amerika in plaats van Azië