Maura Visser
NOS SportAangepast

Bondscoach Thomsen haalt Maura Visser terug bij Oranje

Bondscoach Helle Thomsen heeft Maura Visser opgenomen in de Oranje-selectie voor het EK in Zweden in december. De 31-jarige Visser heeft 112 interlands achter haar naam staan, maar speelde sinds het WK van 2011 in Brazilië niet meer voor Oranje na een conflict met bondscoach Henk Groener.

Met Visser in de gelederen is BBM Bietigheim hofleverancier voor Oranje. Ook Tess Wester, Martine Smeets en Angela Malestein komen uit voor de koploper in de Duitse competitie. Het is voor het eerst dat alle speelsters van Oranje uitkomen in buitenlandse competities.

De 32-jarige Pearl van de Wissel, die wel bij de voorselectie zat, gaat niet mee naar Zweden. Ailly Luciano heeft bedankt voor Oranje. Debbie Bont vervangt haar. In de selectie zijn 17 handbalsters opgenomen terwijl er slechts 16 speelsters in actie mogen komen op het EK.

Bondscoach Thomsen laat een oefentoernooi in Roemenië schieten ten faveure van meer trainingsuren met de Nederlandse handbalsters.

"Op dit moment is het belangrijker om met elkaar te trainen dan wedstrijden te spelen", aldus de Deense in een verklaring. "Ik ben sinds begin oktober bondscoach en tijdens het Holland Handball Tournament in Eindhoven waren niet alle speelsters van de selectie aanwezig. We komen pas op 23 november bij elkaar en een week later, op donderdag 1 december, vertrekken we naar Zweden voor het EK."

Nederland speelt op 4 december zijn eerste duel op het EK. De tegenstander is dan Duitsland. De andere groepswedstrijden zijn op 6 december tegen Polen en op 8 december tegen Frankrijk.

Volledige selectie

Naam Club
Jasmina Janković    TuS Metzingen
Tess WesterSG BBM Bietigheim
Laura van der HeijdenTeam Esbjerg
Jessy KramerToulon Saint Cyr Var Handball
Debbie BontKøbenhavn Håndbold
Nycke GrootGyőri Audi ETO KC
Estavana PolmanTeam Esbjerg
Yvette BrochGyőri Audi ETO KC
Danick SnelderFerencvárosi TC
Martine SmeetsSG BBM Bietigheim
Michelle GoosBuxtehuder SV
Lynn KnippenborgBuxtehuder SV
Angela Malestein SG BBM Bietigheim
Kelly DulferVfL Oldenburg
Sanne van OlphenToulon Saint Cyr Var Handball
Lois AbbinghIssy Paris Hand
Maura VisserSG BBM Bietigheim

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl