Lasse Schöne met Kasper Dolberg
NOS VoetbalAangepast

Bosz: weet niet waar dit gaat eindigen met Dolberg

Kasper Dolberg liet in het met 3-2 gewonnen duel met Celta de Vigo eens te meer zien uit wat voor hout hij is gesneden. De jonge spits uit Denemarken (19) opende met een wonderschone goal de score en staat met zijn spel van de afgelopen weken misschien wel symbool voor de opmars van Ajax.

De tiener is populair bij de aanhang van Ajax, die beseft dat het een nieuwe groeibriljant in huis heeft. In de Arena werd de Deen, inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal, donderdagavond toegezongen.

"Dat is geweldig en daar heb ik altijd van gedroomd. Het is een erg goed gevoel", aldus Dolberg, wiens ontwikkeling serieuze vormen begint aan te nemen. "Dit had ik begin dit seizoen niet verwacht, maar het kan soms erg snel gaan in de voetbalwereld."

Dolberg: kan soms snel gaan in de voetbalwereld

Lasse Schöne is onder de indruk van de progressie die zijn elf jaar jongere landgenoot doormaakt. "Van de eerste goal kan ik wel van genieten", aldus Schöne. "Als hij zo doorgaat, ziet het er goed uit voor Ajax en Denemarken. Ik zie dat WK toch nog dichterbij komen..."

Daarmee zinspeelt Schöne op het selecteren van Dolberg voor de nationale ploeg. "Het gaat allemaal vrij snel. Hij heeft een houding alsof het hem allemaal niet zo veel interesseert. Op de eerste training zag je al dat hij kan voetballen als geen ander."

Schöne: WK komt dichterbij dankzij Dolberg

"Hij heeft het weer laten zien", zei trainer Peter Bosz over het optreden van Dolberg. "Bij een spits van Ajax heb je een bepaald beeld. Dolberg heeft heel veel eigenschappen van zo'n speler. Hij speelt op de moeilijkste positie in ons elftal. Maar ik weet niet waar dit gaat eindigen."

"Hij zal ongetwijfeld een terugslag krijgen. Daar krijgt iedere jonge speler mee te maken. Maar hij heeft erg veel potentie. Daarom is hij ook opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. Dat is geweldig voor hem en bijna logisch als je hem ziet spelen. Maar wij moeten maar afwachten hoe hij terugkomt. Hij heeft ook rust nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl