Dekker slalomt in Landgraaf naar eerste zege sinds Pfeiffer

Aangepast
Michelle Dekker ANP

Snowboardster Michelle Dekker heeft donderdag in Landgraaf de Europa Cup-wedstrijd parallelslalom op haar naam geschreven. Het was een overwinning met een bijzonder tintje, want Dekker maakte in de indoorhal haar comeback na een jaar vol fysieke problemen. 

“Ik ben echt superblij. Ik zocht een beetje naar hoe ik ervoor stond nadat ik lang niet heb kunnen boarden. En als je dan de eerste race wint, is dat echt fantastisch.”

Dekker wint slalom in Landgraaf

Verslaggever Edwin Cornelissen sprak in Limburg met de Nederlandse snowboardster.

De twintigjarige Dekker was in 2014 nog de verrassende jonge deelneemster aan de Spelen in Sotsji. Maar twee jaar na dat olympische avontuur belandde ze van de regen in de drup.

“Helemaal aan het begin van het seizoen had ik een enkelblessure. Twee maanden daarna brak ik mijn grote teen. En weer twee maanden later kreeg ik de ziekte van Pfeiffer. Alle pech in één jaar.”

Michelle Dekker in Sotsji ANP

Het waren zware tijden voor Dekker, die niets liever wilde dan weer op haar board staan. “Ik baalde er zo van dat dat niet meer mocht. Als je die blessures allemaal achter elkaar hebt, dan zie je het emotioneel ook even niet meer. Zit je wéér thuis.” Een groter contrast met Dekkers succesjaar 2014 lijkt niet denkbaar. “Vroeger zei ik ook altijd als mensen blessures hadden: ik heb nooit wat. En nu ben ik wat ouder en heb ik altijd iets.”

De timing is gewoon heel shit.

Michelle Dekker

Michelle Dekker zag door alle fysieke malheur haar seizoen in rook opgaan. De gedwongen rust gaf haar evenwel de kans om haar lijf goed te laten herstellen zodat ze in het nieuwe seizoen weer fit aan de start zou kunnen verschijnen. “Nu wil ik er gewoon gelijk weer staan en meedoen met de top.”

Het snowboardleven lijkt Michelle Dekker nu weer toe te lachen: ze is uitgerust, fit en heeft met de zege in Landgraaf haar eerste succes op zak. Maar strak blauw is de lucht boven de Zoetermeerse bepaald niet. Trainer Pepijn van Schijndel, met wie ze de afgelopen vijf jaren de wereld over reisde, maakte vorige maand een einde aan de samenwerking. Hij nam ontslag omdat Dekker in zijn ogen een nieuwe trainersimpuls nodig had.

Michelle Dekker en Pepijn van Schijndel tijdens de Olympische Spelen in Sotsji ANP

Donderslag bij heldere hemel

Voor Dekker kwam de mededeling van haar trainer als een donderslag bij heldere hemel. “Hij heeft mij niet ingelicht dat hij daarover nadacht. Het was in één keer van: ik stop ermee.” Daarmee zadelde Van Schijndel zijn pupil met een acuut probleem op. Dekker: “Dat is wel een dingetje. Ik sta vlak voor een nieuw seizoen en dan heb ik nog een obstakel waar ik overheen moet. De timing is gewoon heel shit. Ik ben eindelijk weer fit en dan moet ik eerst een nieuwe trainer zoeken.”

Oplossing

De Nederlandse Ski Vereniging werkt hard aan een oplossing voor Dekker. Die oplossing zou kunnen liggen bij een buitenlandse trainer of aansluiting bij een buitenlandse trainingsgroep. “In de paar weken die we nog hebben voordat het wereldbekerseizoen begint, moeten we op zoek naar een team of naar een coach.” 

STER Reclame