Alex Wiegmink Politie

Frank S., die wordt verdacht van de moord op Alex Wiegmink, heeft dinsdagavond schuld bekend aan zijn buurman. "Hij heeft me in tranen het hele verhaal verteld", zegt de man, die anoniem wil blijven, tegen Omroep Brabant.

In Opsporing Verzocht werd aandacht gevraagd voor de zaak. Net nadat het programma dinsdagavond was uitgezonden, ging Frank S. bij zijn overburen langs om het verhaal te vertellen.

Geschrokken

De man is geschrokken, maar zegt voor S. ook respect te hebben. "Dat hij het nu eindelijk opgebiecht heeft." Hij en S. zijn later samen naar het politiebureau gegaan. "Hij wilde eerst met de bus gaan, maar toen heb ik aangeboden hem te brengen", zegt hij. "Onderweg hebben we nog gewoon normale gesprekken gevoerd."

Naar aanleiding van de uitzending werden twee mensen aangehouden. Een van hen is de 55-jarige man uit Boekel. Hij gaf zichzelf aan. De politie pakte ook een man van 43 op uit Veghel.

Spijt

Het lichaam van Alex Wiegmink werd in 2003 gevonden in een uitgebrande auto in Erp in Noord-Brabant. 

Volgens de politie lijkt het erop dat Wiegmink nooit iets verkeerd heeft gedaan. Hij had ook geen banden met criminelen. De politie zei niet waarom hij om het leven is gebracht, maar het lijkt er volgens een woordvoerder op dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

Zijn overbuurman bevestigt dat. "Hij heeft gezegd dat hij ontzettend veel spijt heeft. En dat Alex echt de verkeerde man op de verkeerde plaats was."

STER reclame