In z'n mandje Dierenambulance Nijkerk

De zieke zeehond in het Veluwemeer bij Nijkerk is gevangen. Dagenlang is het beestje beslopen. Er is gezwaaid met netten en gezocht met warmtecamera's, maar het is nu dus eindelijk gelukt. 

Wilma Mulder van de dierenambulance in Nijkerk is helemaal door het dolle heen. "Dit maak je maar één keer in je leven mee, het was zo spannend vanochtend", zegt ze tegen Omroep Gelderland. Ze heeft het beestje 'Hulky' gedoopt.

Volgens Mulder, die assistentie kreeg van een medewerker van zeehondenopvang Pieterburen, was het een kwestie van goede timing. ''De zeehond keek de hele tijd om zich heen, naar voorbijgangers. Toen hij even zijn kop rustig hield heeft de medewerker van Pieterburen hem zachtjes beslopen en lukte het om het dier te vangen.''

Volgens deskundigen is het beestje ziek. Hulky hoest heel erg en heeft waarschijnlijk last van longworm. Daarom is op allerlei mogelijke manieren geprobeerd hem te vangen. Gisteravond nog heeft de brandweer een poging gedaan met warmtecamera's.

'Hij heeft medicijnen gehad en ligt heerlijk in zijn mandje

Wilma Mulder, dierenambulance Nijkerk

Hulky is naar de opvang in Pieterburen gebracht. Daar kan hij aansterken voordat hij weer uitgezet wordt. Mulder: ''Hij heeft medicijnen gehad en ligt heerlijk in zijn mandje, wij zijn blij dat het zo goed is afgelopen.''

STER reclame