Ferdy Roet, oprichter van de stichting Loterijverlies
NOS NieuwsAangepast

Oprichter Loterijverlies valt advocaat aan in rechtszaal

Ferdy Roet, de oprichter van de stichting Loterijverlies, heeft vanochtend tijdens een rechtszitting in Alkmaar een duw gegeven aan de advocaat van de leden van zijn stichting, die hem gedaagd hebben. Volgens een woordvoerder van de rechtbank riep Roet daarbij iets in de trant van "Ik maak je kapot".

De politie bracht de gemoederen tot bedaren en er werd niemand aangehouden. Daarna is de zaak verdergegaan. De advocaat overweegt aangifte te doen tegen Roet.

Roet probeert de rechtbank te wraken in een zaak die enkele leden van zijn stichting tegen hem hebben aangespannen.

Misleid

De stichting Loterijverlies staat deelnemers bij van de Staatsloterij, die zich misleid voelen door de reclamecampagnes van de loterij. Na een uitspraak van de Hoge Raad in 2015, die oordeelde dat de loterij inderdaad spelers had misleid, eiste de stichting namens 193.000 deelnemers geld terug van de Staatsloterij.

Maar in februari kwam aan het licht dat Roet het ingelegde geld van de leden van Loterijverlies had weggesluisd. Hij zou er onder meer dure auto's en een villa in Bergen van hebben gekocht. De leden eisen hun geld via de rechter terug. Roet vindt de rechters in deze zaak niet integer en probeert hen daarom te wraken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl