Volkswagen stapt ondanks vier wereldtitels uit rallysport

Aangepast
Sébastien Ogier (r) werd afgelopen vier jaar wereldkampioen met Volkswagen AFP

Volkswagen neemt na vier jaar alweer afscheid van de rallysport. Volkswagen maakte in 2013 zijn entree in de sport en veroverde met de Fransman Sébastien Ogier vier jaar op rij de wereldtitel.

Bij welk team de 32-jarige Ogier zijn loopbaan zal voorzetten, is niet bekend. Mogelijk keert Ogier terug naar Citroën, waar hij zijn carrière begon. Bij het Franse merk werd zijn landgenoot Sébastien Loeb van 2004 tot en met 2012 wereldkampioen.

Schandaal jaagt Volkswagen uit rallysport  

Volkswagen gaat zich richten op de elektrische autosport, omdat het volgens een schriftelijke verklaring van de Duitse autofabrikant een "belangrijke technologie voor de toekomst is". Maar VW geeft toe dat ook het schandaal rond de sjoemelsoftware bij dieselauto's een rol speelt.

De boetes die Volkswagen daarvoor moet betalen lopen in de vele miljarden. Alleen in de Verenigde Staten al moet het concern 13,4 miljard betalen aan toezichthouders en autobezitters.

Volkswagen volgt het voorbeeld van Audi, dat vorige week aankondigde na achttien jaar te stoppen met de 24 uur van Le Mans.

STER Reclame