Rusland verlengt pauze luchtaanvallen op Aleppo

Aangepast
AFP

De tijdelijke stop van de Russische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo wordt verlengd tot vrijdagavond 4 november. President Poetin heeft daartoe opdracht gegeven.

Volgens het Russische ministerie van Defensie is de pauze verlengd "om zinloze slachtoffers te voorkomen". Rusland roept rebellen op om de wapens neer te leggen en de pauze te gebruiken om via twee speciale corridors Oost-Aleppo te verlaten.

Gisteren zei een woordvoerder van het Kremlin dat de gevechtspauze niet kon worden verlengd als de rebellen niet stopten met hun offensief om stadsdelen te ontzetten. De Russische generale staf vroeg Poetin vrijdag nog om de luchtaanvallen te hervatten, maar die wilde daar toen geen toestemming voor geven.

Evacueren

Poetin zei dat hij de Amerikanen meer tijd wilde geven om terroristen en gematigde rebellen van elkaar te scheiden en de mogelijkheid wilde geven om gewonde burgers te evacueren.

Oost-Aleppo is in handen van de rebellen. Rusland en Syrië hebben hier de afgelopen weken zwaar gebombardeerd. Of de gevechtspauze echt in acht wordt genomen is moeilijk na te gaan.

STER Reclame