Doden bij gekapseisd schip voor Indonesisch eiland Batam

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden bij gekapseisd schip Batam

Een schip met 93 Indonesische arbeiders aan boord is onderweg vanuit Maleisië gekapseisd voor de kust van het Indonesische eiland Batam. Volgens de Indonesische autoriteiten zijn tot nu toe 38 van de opvarenden gered en zijn er 21 arbeiders verdronken. 34 passagiers worden nog vermist.

De boot was vertrokken vanuit de Maleisische stad Johor Bahru en kwam volgens een van de geredde opvarenden na twee uur in een storm terecht. De autoriteiten onderzoeken nog hoe het schip heeft kunnen kapseizen, maar denken dat er te veel mensen aan boord waren. 

De arbeiders aan boord van het schip zouden veel betaald hebben voor hun illegale overtocht. Een vrouw die ervan wordt verdacht dat ze de reis heeft georganiseerd, is op Batam aangehouden. Volgens de politie was ze onderweg naar het nabijgelegen Singapore.

Veiligheidsregels

In Indonesië en Maleisië is tussen eilanden veel verkeer van speed- en veerboten. Omdat de veiligheidsregels slecht worden nageleefd, zinken er regelmatig schepen. 

In 2009 kwamen meer dan 300 mensen om het leven toen een veerboot voor de kust van het Indonesische eiland Sulawesi zonk. Vorig jaar verdronken meer dan 60 mensen bij een scheepsongeluk in de buurt van het eiland.

STER Reclame