Het Belgische postbedrijf Bpost werkt aan een nieuw bod op PostNL. "We geloven nog steeds in de voordelen van een mogelijke combinatie met PostNL", schrijft het bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf bevestigt daarmee berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Die krant kreeg vertrouwelijke documenten in handen over een nieuw bod. Bpost zegt verbaasd te zijn over het uitlekken van de documenten.

In mei brachten de Belgen al een bod uit op PostNL, maar die overnamepoging liep stuk. De bedrijven konden het niet eens worden over de voorwaarden. PostNL-topvrouw Herna Verhagen zei toen te geloven in een zelfstandige toekomst voor PostNL.

Het Belgische bedrijf zegt na te denken over de opportuniteit, de timing en de inhoud van een nieuw bod. Of er ook daadwerkelijk een nieuwe bieding op PostNL wordt gedaan, moet het bestuur nog beslissen. Bpost is een semi-staatsbedrijf, de Belgische staat heeft 51 procent van de aandelen in handen.  

Onaangenaam 

Ook PostNL heeft geïrriteerd gereageerd op de berichten over een nieuw bod. Het bedrijf schrijft "onaangenaam verrast te zijn" door de berichtgeving over een mogelijk bod van Bpost. 

Het bedrijf zegt vertrouwen te hebben in de zelfstandige koers van het bedrijf.

STER reclame